Implantoloog | Tandartsenpraktijk Central Plaza | Lelystad

Implantologie

Tandheelkundige implantaten zijn een uitstekende manier om een ​​enkele tand te vervangen, meerdere ontbrekende tanden of een vaste oplossing voor een verwijderbare gedeeltelijke of volledige prothese. Implantaten bieden uitstekende ondersteuning en stabiliteit voor deze tandheelkundige hulpmiddelen. Lelystad-tandarts Centra Plaza is hierin gespecialiseerd en kan in de omgeving van Lelystad mensen helpen hun glimlach te herstellen met permanente en natuurlijk ogende tandheelkundige implantaten.

Tandheelkundige implantaten zijn kunstmatige wortels en tanden (meestal titanium) die operatief in het boven- of onderkaakbot worden geplaatst door een tandarts of implantoloog. De tanden die aan implantaten zijn bevestigd, zien er heel natuurlijk uit en versterken of herstellen vaak de glimlach van een patiënt!

Redenen voor tandheelkundige implantaten: implantaat in gebit illustratie

  • Vervangen van en of meer ontbrekende tanden zonder aangrenzende tanden te beïnvloeden.
  • Herstel de zelfverzekerde glimlach van een patiënt.
  • Herstel kauwen, spraak en spijsvertering.
  • Herstel of verbeter gezichtstissues.
  • Ondersteun een brug of kunstgebit, waardoor ze veiliger en comfortabeler worden.

Wat houdt het krijgen van tandheelkundige implantaten in?

Er worden röntgenfoto’s en afdrukken (mallen) gemaakt van de kaak en de tanden om bot, tandvlees en tussenruimte voor een implantaat te bepalen. Terwijl het gebied verdoofd is, wordt het implantaat operatief in het bot geplaatst en kan het gedurende maximaal zes maanden genezen en integreren in het bot. Na enkele weken genezing worden de kunsttanden gemaakt en op het paalgedeelte van het anker geplaatst. Omdat er mogelijk meerdere aanpassingen nodig zijn, kan deze stap een tot twee maanden duren. Na een genezingsperiode worden de kunsttanden stevig aan het implantaat bevestigd, waardoor de patiënt een uitstekende stabiliteit en comfort krijgt.

U krijgt zorginstructies van de implantoloog in Lelystad als uw behandeling is afgelopen. Een goede mondhygiëne, eetgewoonten en regelmatige tandartsbezoeken zullen de levensduur van uw nieuwe implantaat ten goede komen. Lees hier meer over implantaten.