Geruststellende Kindertandarts met ervaring | Tandartsenpraktijk Central Plaza | Lelystad

Behandelen van Kinderen

Kindertandarts in Lelystad

Bij Tandartsenpraktijk Central Plaza vinden we dat tandheelkundige zorg voor kinderen vroeg moet beginnen – om uw kinderen klaar te stomen voor een leven lang goede mondhygiëne.

Regelmatige controles door een ervaren kindertandarts in combinatie met dagelijkse mondverzorging kunnen helpen om tandbederf te voorkomen. We leggen een sterke nadruk op preventie en educatie in onze tandheelkundige kliniek in Lelystad, waar we kinderen en hun ouders leren hoe ze elke dag het beste voor hun tanden kunnen zorgen.

Wanneer kinderen gewend zijn om van jongs af aan naar de tandarts te gaan, zullen ze minder snel last hebben van tandheelkundige angst en zullen ze eerder hun geplande bezoeken bijhouden als ze opgroeien. Maak vandaag nog een afspraak met onze kindertandartsen!

Bel ons vriendelijke team op 0320 215 574 om een afspraak te maken.

 

Kindertandheelkunde bij Tandartsenpraktijk Centra Plaza.

Wanneer moet tandheelkundige zorg voor kinderen beginnen?

Leer uw kinderen gezonde gebitsgewoonten – het zal hen een leven van gelukkige glimlachen dienen

Het is nooit te vroeg om voor de tanden van kinderen te zorgen. Bij Centra Plaza in Lelystad raden we ouders aan om hun kinderen al vanaf 2 jaar mee te nemen naar hun check-ups. Dit helpt hen vertrouwd te raken met de klinische omgeving en om positieve associaties te ontwikkelen met ons tandheelkundig team.

Baby’s moeten een kindertandarts zien als hun eerste tandje doorbreekt, zodat we de gezondheid van hun tandvlees kunnen evalueren en eventuele problemen zo snel mogelijk kunnen identificeren. Op de leeftijd van 2,5 jaar hebben kinderen meestal al hun melktanden en zouden ze regelmatig naar een kindertandarts moeten gaan.

Regelmatige controles geven onze tandartsen de kans om de ontwikkeling van de tanden en kaken van kinderen te volgen en om eventuele problemen op te sporen die een minimale behandeling nodig hebben, zoals een witte vulling om gaatjes te herstellen. Rond deze tijd kunnen we ook beginnen met het toepassen van fluoride behandelingen om hun tanden te versterken tegen tandplak en tandbederf.

Hoe de tanden van kinderen te verzorgen

Tandheelkundige zorg voor kinderen stopt niet bij de tandartspraktijk. Het is van vitaal belang dat ouders elke dag voor de tanden van hun kinderen zorgen, om tandbederf, gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Kindertandarts in Lelystad behandeld een kind

Onze Kindertandartsen raden aan:

  • Twee keer per dag de tanden van uw kind poetsen
  • Eenmaal per dag tussen hun tanden flossen
  • Het vermijden van te veel zoete snacks en drankjes
  • Zorg ervoor dat ze elke dag veel water drinken
  • Kinderen hebben mogelijk hulp nodig bij het tandenpoetsen tot ze 7 of 8 jaar oud zijn. Je moet hun tanden poetsen met een kindertandenborstel en fluorarme kindertandpasta van 18 maanden tot 3 jaar, waarna ze kunnen overschakelen naar normaal tandpasta.
  • Eventuele lees materiaal: Alles over het gebit

 

Tijd voor een controle? Bel met een kindertandarts in Lelystad

Als het tijd is voor een periodieke controle voor uw kinderen of bent u bang dat ze een gebitsprobleem hebben of wilt u gewoon professioneel advies, neem dan vandaag nog contact op via 0320 215 574 om met een afspraak te maken bij een kindertandarts Lelystad.