Kroon en Brugwerk | Tandartsenpraktijk Central Plaza | Lelystad

Kroon en brugwerk

Wat zijn Kronen en Bruggen?

Kronen zijn porseleinen of metalen helmen die worden gebruikt om zwaar afgebroken tanden te versterken. Zoals de naam al doet vermoeden, zitten ze om de tand en bedekken deze volledig om elke kans op breuk in de toekomst te voorkomen, vergelijkbaar met fietshelm op je hoofd. Kronen zijn een fantastische manier om zwakke tand te beschermen en een schitterend resultaat te hebben. Wanneer een tand verloren gaat en er is een opening aanwezig, zoals de naam al doet vermoeden, kan een brug die opening overbruggen. Bruggen zijn meerdere kronen die in één geheel aan elkaar zijn bevestigd waardoor de ruimte gevuld kan worden. Bruggen kunnen een alternatief zijn voor tandheelkundige implantaten als er niet genoeg bot is.

 

Kroon illustratie

Brugwerk illustratie

 

Wat zijn Kronen en Bruggen van gemaakt?

In het verleden werden tandkronen gemaakt van metaal, gewoonlijk goud of met porselein bedekt metaal. Nu, dankzij de vooruitgang in materiaaltechnologie, zijn de meeste kronen en bruggen volledig gemaakt van prachtig, zeer sterk porselein dat past bij de kleur en het detail van uw tanden. Deze porselein kronen zijn in staat om veel hogere krachten te weerstaan ​​dan je mond ooit zou kunnen veroorzaken, wat betekent dat breuken bijna onmogelijk zijn. Bij Tandartsenpraktijk Centra Plaza hebben we zoveel vertrouwen in onze vaardigheden en technici dat al ons kroon- en brugwerk wordt geleverd met garantie.

Hoe weet ik of ik een kroon of brugwerk nodig heb?

In de volgende gevallen wordt een tandkroon of -brug aanbevolen:

  • Vervangen van een grote vulling als er niet genoeg tand meer over is
  • Beschermen een ​​zwakke tand tegen breken
  • Herstellen van een gebroken tand
  • Bevestigen van een brug
  • Bedekken van een tandheelkundig implantaat
  • Bedekken van een verkleurde of slecht gevormde tand
  • Bedekken van een tand die een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan

Hoe werkt een brugwerk?

Een tandheelkundige brug is een permanente optie om ontbrekende tanden te vervangen. Gaten achtergelaten door ontbrekende tanden zorgen er uiteindelijk voor dat de overgebleven tanden draaien of in de lege ruimtes schuiven, wat resulteert in een slechte beet en vaak tandvleesproblemen veroorzaken. Net als bij kronen, heb je een keuze uit materialen voor bruggen. We kunnen u helpen beslissen welke u wilt gebruiken, op basis van de locatie van de ontbrekende tand (of tanden), de functie, esthetische overwegingen en kosten.